Bewustwording

VorigeVolgende

Gisteren las ik een artikel over een 19-jarige tiener in Engeland die zelfmoord had gepleegd. Ze voelde zich ellendig als ze voor haar gevoel niet genoeg likes of reacties op haar posts op Instagram kreeg. Ze was verslaafd aan aandacht op social media.

Jongeren worden steeds belangrijker in onze samenleving. Wij weten naar mijn mening niet met welke gedachtes jongeren hedendaags lopen.

Zij is een voorbeeld van jongeren in onze hedendaagse samenleving waar ik elke dag mee te maken heb. Elke dag ben ik bezig met jongeren. Ik blijf mezelf dan ook de vraag stellen: wat kan ik doen om jongeren een dienst te bewijzen?
En hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk komt het neer op een stuk bewustwording. Bewustwording van onze omgeving, bewustwording van ons gedrag maar vooral bewustwording van ons talent.
Jongeren worden steeds belangrijker in onze samenleving. Wij weten naar mijn mening niet met welke gedachtes jongeren hedendaags lopen. Ik zie jongeren met enorm veel talent en potentie afglijden puur omdat zij niet weten wat ze moeten met de enorme prikkels zoals social media en maatschappelijke druk. Hierbij kijken ze vaak naar anderen en denken ze vaak in problemen.

Dan denk ik: Denk vanuit je eigen talent en focus alleen op de dingen waar je zélf invloed op hebt. Ik denk dat jongeren bewust moeten worden van drie pijlers die tot succes leiden.

1. Talent

2. Hard Werken

3. Geluk.

Als je twee van de drie bezit, dan word je naar mijn mening succesvol.  Deze mindset zorgt voor een kleine verandering voor jezelf maar maakt een grote impact op je leven. 

Een klein voorbeeld: Michael is een super talentvolle producer die in alle grote studio’s van Nederland heeft gezeten met de relevante namen uit de muziekindustrie. Michael heeft alles in zich om een groot producer te worden. Zoals elke muzikant weet, is het een grote uitdaging om daadwerkelijk geld te verdienen als componist zonder een bijbaan. Iets waar Michael al jaren mee te maken heeft. Als ik Michael dan ook vraag naar zijn persoonlijke situatie dan is die onveranderd ten opzichte van 3 jaar geleden. Nog steeds zit hij in de schulden, hij heeft geen inkomen om zijn vaste lasten te betalen en op 30 jarige leeftijd woont hij nog steeds bij zijn moeder met zijn twee jonge kinderen. 

Een voorbeeld van te weinig focus en in een te diep dal geraakt in zijn of haar eigen talent. Hier wil ik voor waken en dit blijf ik doen tot ik erbij neerval. Talent alleen is niet voldoende; bewustwording en verandering van mindset zorgen ervoor dat talent tot zijn recht komt.

Zoveel mogelijkheden voor succes beginnen bij focus. Zodra je focust op je eigen invloed kan social media niet meer zorgen voor een negatief gevoel.

Bent u benieuwd hoe wij jongeren daarin helpen? Bekijk dan ons portfolio of neem contact op via fariesh@quardin.nl.

17A
Delftsestraat
3013 AC, Rotterdam
nl_NLDutch